Video Mapping, wat is het? En hoe kan je het inzetten?

Sfeer, uitstraling en een krachtige 1e indruk, de woorden die omschrijven wat video mapping voor je kunnen betekenen tijdens een bijeenkomst of congres. Hoewel nieuwe technologien steeds meer ingezet worden bij congressen en evenementen is de techniek van video mapping nog relatief nieuw.

Videomapping is een techniek waarbij je door middel van projectie een oppervlakte kunt veranderen in een bewegend beeld. Hiermee kan je dus met een druk op de knop een ruimte om toveren in een eigen sfeer. Een uitgelezen kans op een congres of evenement compleet naar je hand te zetten.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan een fotowand, met sfeerfoto’s die precies aansluiten bij jouw organisatie, jouw bedrijfsfilm op zeer groot formaat, of geef je presentatie een wauw factor door slim gebruik te maken van groot formaat video projectie.

4 tips voor het gebruik van Video Mapping / groot formaat video projectie bij een congres

  1. Zorg dat de oppervlakte waar op je laat projecteren echt groot is. Een groot oppervlakte maakt nog meer indruk dan een klein oppervlakte
  2. Ontwikkel samen met de aanbieder een op maat gemaakte projectie, dit sluit goed aan bij jouw merkbeleving en bij jouw huisstijl
  3. Ondersteun jouw projectie met geluid, voor een totale beleving
  4. Creëer door middel van video projectie een sfeer, je bezoekers zullen geïnspireerd raken