Blog

Hoewel duurzaam ondernemen net zo normaal onderdeel van je bedrijfsvoering zou moeten zijn als het doen van je belastingaangifte, staat duurzaamheid nog lang niet bij elk bedrijf hoog op de agenda. En dit terwijl duurzaam ondernemen vanuit de wet- en regelgeving ook een steeds belangrijker aspect wordt.

Duurzaamheid voor jou als bedrijf

Niet alleen kiezen steeds meer consumenten voor bedrijven die duurzaamheid en milieuvriendelijkheid uitstralen., maar een groter aantal consumenten keert zich tegen bedrijven die geen inspanningen levert aan milieu en duurzaamheid. Aantrekken (en behouden) van nieuwe medewerkers met talent wordt steeds belangrijker voor bedrijven om de concurrentie aan te kunnen. Onderzoek hierover laat zien dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met name op jonge medewerkers een grote invloed kan hebben.. Zij kiezen steeds vaker voor een baan bij een bedrijf dat een positieve impact op de wereld heeft. Daarnaast blijven zij ook nog eens langer werken bij een bedrijf waarbij ze een goed gevoel hebben.

Op elke afdeling van je bedrijf zijn er snelle resultaten te behalen. Zonder veel investering maakt u al snel winst. Denk eens de huisvesting, inkoop en logistiek van de organisatie. Kijk ook goede tips eens op de pagina van MVO Nederland.

MeetINoffice als duurzame leverancier

Omdat het voor jouw organisatie ook belangrijk is je leveranciers uit te dagen als het gaat om energieverbruik, materiaalgebruik en de duurzaamheid van inkopen heeft MeetINoffice veel gedaan aan duurzaamheid. Met deze inspanningen hebben we het GreenKey keurmerk verkregen. Green Key is hét keurmerk voor duurzame toeristische en zakelijke accommodaties. We doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en comfort voor onze gasten We gaan daarbij graag een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Uniek is zijn onze locaties, waarbij we bestaande leegstaande kantoorgebouwen een nieuwe bestemming hebben gegeven. Een passend antwoord op de problematiek rondom leegstaande kantoorgebouwen. Bij het inrichten en verbouwen van de panden zijn we steeds uitgegaan van de bestaande situatie en hebben daar de panden met de beschikbare materialen een industriële en duurzame uitstraling gegeven.


Bekijk onze video

De meeste producten welke we gebruiken in onze catering komen van lokale leveranciers die oog hebben voor ambachtelijk ondernemen en duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan. Dit levert niet alleen een goede bijdrage aan het milieu, maar maakt onze verse producten voor de klant ook nog eens net even lekkerder. Het spreekt voor zich dat we er alles aan doen om afval zo goed mogelijk te scheiden en daarmee de kans op recycling te vergroten. Overal in het pand hangen energiezuinige lampen en wordt bewust omgegaan met energie en het watergebruik.

Wil jij als organisatie ook jouw bijdrage leveren aan duurzame inkoop? Kijk dan eens op www.meetinoffice.nl voor het organiseren van jouw congres, evenement of vergadering met een duurzame insteek. Als je dan toch de keuze hebt, kies dan voor de duurzame keuze!

Wij zorgen ervoor dat het jouw bezoekers aan niets ontbreekt en zij kunnen terugkijken op een inspirerende, zintuigenprikkelende dag, met oog voor duurzaamheid.