Blog

Wat is het geheim van een actieve vergadering? Daglicht!

 

Vergaderingen kunnen vermoeiend zijn. Zelfs als het onderwerp je enorm interesseert kan het lastig zijn om lang stil te zitten en geconcentreerd te blijven. Om mensen bij de les te houden kun je als organisator van alles bedenken: fitness, yoga, workshops of een actieve wandeling. Maar de belangrijkste voorwaarde voor een actieve vergadering is daglicht.

 

Bijeenkomsten en congressen vinden meestal binnen plaats. Zeker in de wintermaanden, als de dagen toch al kort zijn, is het geen uitzondering dat gasten in het donker aankomen, in het donker vertrekken en de tussenliggende tijd onder kunstlicht doorbrengen. Ongezond en funest voor de concentratie. Je hoeft geen geleerde te zijn om te begrijpen dat vergaderen bij daglicht veel prettiger is.

 

Pakhuizen en fabrieken

Bij hotels zie je helaas nog regelmatig dat de vergaderruimtes ver weggestopt zitten, op een plek met weinig tot geen lichtinval. Veel evenementen als beurzen en congressen worden tegenwoordig in oude fabrieken en pakhuizen georganiseerd. Leuk, maar ook hier zit je soms de hele dag in het kunstlicht.

 

Wat doet daglicht met je?

Daglicht is belangrijk voor een goed functionerende biologische klok. Dat is het mechanisme dat ervoor zorgt dat je overdag actief en alert bent, en dat je lichaam ’s nachts in de natuurlijke ruststand overschakelt. Allerlei processen in het lichaam, zoals je stofwisseling, bloeddruk en lichaamstemperatuur, spelen hierin een rol. In zekere zin vertelt daglicht je lichaam dat je wakker moet blijven.

 

Kortom, als je wilt dat je bezoekers actief en betrokken blijven, dan is licht van buiten een factor om op te letten. Bureaus die vergaderlocaties boeken voor opdrachtgevers weten dat natuurlijk al lang. In eenrequest for proposal, staat het steevast bovenaan aan het wensenlijstje. Voor ons een inkoppertje, want al onze vergaderzalen hebben grote ramen.

 

Haal buiten naar binnen!

Onze nieuwste ruimte is zelfs volledig uit glas opgetrokken. Sinds kort kunt u bij ons namelijk vergaderen in de Kas op het dak van ons pand in Woerden, rondom door daglicht omgeven. Deze sfeervol ingerichte ruimte biedt plaats aan maximaal 150 mensen en is uitermate geschikt voor bijeenkomsten als borrels, private dining, een exclusieve lunch, een productintroductie en ga zo maar door.

 

De Kas is exclusief te reserveren en grenst direct aan ons restaurant. Bovendien heeft de Kas een eigen dakterras, zodat uw gasten een frisse neus kunnen halen zonder de lift of trap te hoeven nemen. U kunt de Kas uiteraard ook boeken in combinatie met een congresruimte of vergaderzaal.

 

U zoekt een lichte ruimte voor uw vergadering of congres?

Wij hebben voor elk soort vergadering of bijeenkomst een passende ruimte en al onze ruimtes zijn voorzien van daglicht. We stellen graag een cateringpakket samen dat perfect bij uw bijeenkomst past. Neem contact op voor een voorstel op maat.